Best Takarítás Budapest / Blog

 

Rodert De Niro hipochonder?

Már többször röppentek fel pletykák az Oscar-díjas szinészről, miszerint élete sztár-allűröktől kevésbe sem mentes mint színész társaié. Mr. De Niro kényesen ügyel a tisztaságra otthonában ugyan úgy mint éttermeiben. Legyen az lakástakarítás, vagy étterem takarítás, elhagyhatatlanok a több szintes takarítási folyamatok. A sajtó többször hozta már szóba a sztár laboratóriumi tisztasággal rendelkező éttermeit. Vajon ez a vendégek kedvéért nélkülözhetetlen folyamat? Vagy a tulajdonos retteg a kosztól? Ezt döntsék el Önök...

 

 

24 aranyrudat találtak a takarítók

Összesen egymillió dollárnál (220 millió forintnál) is többet érő, gazdátlan aranyrudakat talált a takarítószemélyzet Indiában, egy repülőgép fedélzetén. A Jet Airways légitársaság gépe több nemzetközi repülést követően a kelet-indiai Patna városából Kolkata (korábban Calcutta) repülőterén szállt le, ahol útja végeztével rutinszerűen átvizsgálták. A 24 aranyrudat a mellékhelyiségben találták meg, két táskában. Az arany egykilós rudakban van, és összesen 70 millió rúpia a becsült piaci értéke. A csomagot eddig senki sem kereste - közölték a repülőtéri hatóságok szerdán.

 

Madonna DNS-takarítókat alkalmaz

Míg az egyszeri ember takarítónőt bérel, addig Madonna egy egész DNS-csapatot foglalkoztat azért, hogy öltözőit, hotelszobáit sterilizáltassa, hogy ne maradjon Madonna-DNS a helyszínen. Minden talpalatnyi négyzetcentimétert megtisztítanak a haj-, nyál- és bőrmaradványoktól – írja az angol nyelvű pszichológiai magazin, a Psychology Today.

 

Harminc éven át gyűlt a galambpiszok egy svéd templom tornyában

Gavle – Nyitva maradt egy csapóajtó harminc évvel ezelőtt, azon jutottak be a galambok. 160 zsák kellett ahhoz, hogy eltakarítsák a 30 centi vastag ürüléket. Egy három évtizede nyitva felejtett csapóajtó miatt két tonnányi galambürülék borította el belülről egy svéd templom tornyát. A megdöbbentő mennyiségű galambpiszkot egy májusi ellenőrzés során fedezték fel a Stockholmtól 170 kilométerre északra fekvő város, Gavle egyik templomában.

 

Takarítási Világnap

Az Világméretű takarítási akció Ausztráliából indult 1989-ben, mikor egy vitorlásverseny során az egyik versenyző, Ian Kiernan, teljesen felháborodott a szemetes óceánon és parton. Ennek hatására ő szervezte meg az első takarítást a sydney-i kikötőben és környékén. Jelszava: Gondolkodj világméretekben és cselekedj otthon! (Ha mindenki tisztán tartaná a saját környezetét az egész egész Világ tiszta lenne...) Magát a Takarítási Világnapot hivatalosan először 1992-ben hirdették meg az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) keretén belül és azóta minden év szeptemberének harmadik szombatján rendezik meg. A Takarítási Világnap célja, hogy tiszta, élhetőbb környezetben éljünk, nemcsak otthon, hanem tiszta utcában, tereken, kitakarított, rendezett iskolában, munkahelyen.

 

Hogy mire is jó az ecet?

Az első ecetet szőlőmustból készítették időszámításunk előtt 3000-ben, de bizonyos nézetek szerint az első ecetek távol keleten készület rizsborból. Sokoldalúsága miatt igen nagyra becsülte az ókori világ. Kiváló tisztítószer, ételízesítő, és megfelelően kiegészítheti házi patikánkat. Költségkímélő, hiszen rengeteg felelgess kemikáliától szabadítjuk háztartásunkat, és ezzel is kímélhetjük környezetünket. Nemzetközi nyelvekben a “vinegar” kifejezést használják, ami a francia “vinaigre” szóból származik, aminek a jelentése savanyú bor.

…mint szagtalanító

Legyen szó a cigaretta, a fokhagyma, a hal és egyéb intenzív szagokról, a szagos helyiségbe egy csészényi ecetet kell elhelyezni, az pár óra leforgása alatt közömbösíti a kellemetlen illatanyagokat. Az intenzív szagokat a kezekről is eltünteti, aki például nem szereti, hogy cigiszagú a keze, mártsa ecetbe az ujjait, és máris megszabadult a kellemetlen szagoktól.

…mint folttisztító

Makacs foltok – tinta, vörösbor, gyümölcslé – ellen hatékony lehet az ecet, a tiszta szivacsot ecettel át kell itatni, majd a foltot átdörzsölni vele. Téli időszakban, a felsózott utak miatt a csizmákon keletkező sófoltok eltávolítására is kiváló szer az ecet, ráadásul a bőr színét is felfrissíti - ugyanúgy kell eljárni, mint folttisztításkor.

…mint szőnyegtisztító

Szőnyegtisztításkor is kiváló háztartási tisztító az ecetes víz, ami nemcsak a makacs foltokat távolítja el, de azt atkák ellen is hatékony, ráadásul a molylepkéket is távol tartja és a szőnyeg színét is felfrissíti.

 

Továbbra is kötelező takarítani a járdákat

Jegesek és csúszósak voltak a járdák . Az ingatlantulajdonosoknak ilyenkor gondoskodni kell a takarításról. Büntetés azonban már nem jár a mulasztásért. Januártól csak felszólítja a közterület-felügyelet a gondatlan tulajokat, ám hangsúlyozzák: a járda tisztán tartása továbbra is kötelesség.

 

Működésbe lép a tollseprű és porszívó a múzeumban

Róma – Nagyszabású tervekkel készül az új évre a Vatikáni Múzeumok igazgatója, aki többek között porszívóval tisztítaná meg a Sixtus-kápolnába naponta belépő húszezer turistát. A kápolnába vezető folyosó és lépcső utolsó száz méterét speciális szőnyeggel fedik le a látogatók cipőtalpának megtisztítása céljából. Ruháikról a falakon elhelyezett porszívónyílások szívják le a porszemcséket és szennyeződést. Ezen kívül a Sixtus-kápolnába tartó útvonalon a hőmérsékletet is csökkentik az emberi test melegének és párájának hűtésére.

 

Kiemelt partnerünk:

 

Prémium Szolgálat Budapest:

Már több mint 10 éve állunk a takarítást szolgáltató cégek élvonalában.
Nálunk minden munka egyaránt fontos, nem teszünk különbséget vállalat és magánszemély között. Ha versenyképesség akkor Prémium Takarítás Budapest.

 

Személy emelő bérlés

Lapostető PVC szigetelés

VW és AUDI bontó    

Playmobil játék webáruház

Szardínia nyaralás

olcsó Parfüm webáruház

TOP